FORGOT YOUR DETAILS?

Transferdruk

De ‘Transferdruk’ is een hele bekende en alom gebruikte druktechniek in de textielsector. Het is een techniek dat deels gebruik maakt van de zeefdruktechniek, maar op verschillende manieren kan worden toegepast. Het doel bij een transferdruk is om kleuren door middel van een zeefdruk rechtstreeks op een stof aan te brengen.

Hoe werkt transferdruk?
Bij transferdruk wordt gebruik gemaakt van pigment transferinkt om de nodige kleuren te verwerken. De kleuren worden in spiegelbeeld aangebracht op een vel papier, de vellen worden op een stof gelegd dat van polyester is gemaakt. Samen word alles onder de juiste druk en temperatuur, dat zijn 4 bar en 220 graden, gedurende 45 seconden gebakken. De warmte zorgt dat de inkt losraakt van de vellen en zich vast zet in de stof. Dit is tevens ook de reden dat na het wassen niets van de originele kleur verloren gaat. Je hebt verschillende technieken die onder transferdruk vallen.

Digitale Transfer
Als je volledige afbeeldingen, foto’s of veel kleine foto’s bij elkaar in kleine oplage wilt bedrukken dan adviseren wij jou ‘Digitale transfer’. Tijdens dit proces word een afbeelding door een digitale printer gedrukt. Vervolgens wordt het door een hittepers op je product (shirt, hemd etc.) aangebracht of ‘geperst’. Het mooie van deze techniek is dat het mogelijk is om een full-color afbeelding als een foto, in duidelijke kwaliteit, op textiel te krijgen. Dus afhankelijk van de kwaliteit van de door jou afgeleverde foto of afbeelding, krijg je hem ook zo te zien op het textiel. Hoe hoger de resolutie hoe beter dus!

Zeefdruk Transfer
Als u regelmatig producten hebt te bedrukken, of producten die niet altijd makkelijk te bedrukken zijn in kleine oplages, dan raden we u de zeefdruk transfer aan. Tijdens dit transferdruk proces wordt de opdruk via de zeefdruk in spiegelbeeld op polyester geperst. Deze wordt in een hittepers op het textiel gedrukt en voila jou product staat klaar. Om meer te lezen over zeefdruk klikt u hier: Zeefdruk.

Flex Transfer
Wil je textiel met prints in 1 kleur en in kleine oplagen? Dan adviseren wij jou flex transfer. Hierbij kan je kiezen uit verschillende typen flex transfers voor steeds weer een exclusief resultaat. Dit kan variëren van mat tot glitter tot opvallend neon. Flex transfer is zeer geschikt voor sport en werkkleding. Hierbij kan worden gekozen uit flex, wat glad en dun is of flock wat meer een velour effect geeft.

Word of ben jij sponsor bij een sportteam dan is de transferdruk techniek het antwoord op je vraag. Deze techniek wordt vooral gebruikt om reclameopdrukken bij sportkleding aan te brengen. Is dit niet jou reden maar is kleur wel heel belangrijk? Dan kan je ook gebruik maken van transferdruk, de techniek wordt ook steeds vaker gebruikt in de huidige mode industrie.
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, kom gezellig langs of bel ons op: 0623241935 Kleur op kleding werkt met ervaren druk professionals en verzorgt volledig naar wens jou bedrukt ontwerp.

Digitale Transfer Flox

Voor Full-Color afbeeldingen of hele foto’s in kleine oplages adviseren wij Digitale transfer bedrukking.

De afbeelding die moet worden bedrukt word naar een digitale printer gezonden. Deze drukt het op een vinyl drager en daarna word het door middel van een hitte pers op uw kleding geperst. Als u een onzuivere of gepixelde afbeelding naar ons doorstuurt dan komt deze ook zo op uw kledingstuk te staan, houd daar dus rekening mee.

Flex Transfer

Voor opdrukken van 1 kleur, kleine oplage’s en teksten adviseren wij Flex transfer.

Bij Flex transfer word door middel van een plotter uw opdruk uit vinyl gesneden. U heeft de keuze uit veel verschillende soorten vinyl. Van mat tot opvallend neon en zelfs glitter. Ook deze manier van transfer word door middel van een hitte pers op uw kledingstuk geperst. Deze manier van bedrukking is uitermate geschikt voor sport- en werkkleding.

Flock Transfer

Flock transfer werkt hetzelfde als Flex transfer alleen de structuur van het vinyl verschilt. U moet hierbij denken aan veloursachtige stoffen.

Zo levert u uw bestelling best aan:

  • Een vectorieel bestand in aparte lagen op ware grootte.
  • Minimale resolutie van 300 ppi. Dit is een eenheid van resolutie van aangeleverde bestanden, uitgedrukt in pixels per inch. Hoe hoger het getal, hoe meer kwaliteit we kunnen leveren.
  • De beste manier voor het aanleveren van bestanden is via een WeTransfer link of link vanop uw downloadsite met daarop uw ontwerp. Dit verkleint de foutmarge. Een andere mogelijkheid is het opsturen van het bestand als bijlage bij een e-mail.

Heeft u een specifieke vraag? Neem een kijkje naar onze veelgestelde vragen of neem contact op voor meer info.

Kostprijs

  • Per beeld is er een eenmalige instelkost.
  • De beeldgrootte en het aantal stuks bepalen de kost.
  • De drukkost daalt niet omgekeerd evenredig het aantal zoals bij zeefdruk.

Posities

Voor u uw wensen kenbaar maakt en we een aangepaste offerte opmaken, is het belangrijk om weten welke posities op kleding tot de mogelijkheden behoren.

  1. Zo kunnen we aan de voor- en achterkant van T-shirts een oppervlak van 33 x 43 cm bedekken.
  2. Is het wel mogelijk om over naden, vlakbij knopen en dicht bij de kraag te transfereren, maar de naden blijven zichtbaar.

Hieronder ziet u in detail op welke posities en voor welke afmetingen we een kwalitatieve bedrukking kunnen waarborgen.

zeefdruk-posities

TOP