FORGOT YOUR DETAILS?

Zeefdrukken

Kleding bedrukken volgens de zeefdruk techniek kan ook nog worden onderverdeeld in een aantal speciale soorten druktechnieken. Kleding zeefdrukken gebeurt in 3 stappen en gaat als volgt.

1. Emulsie
Bij kleding zeefdruk brengen we op een in een metalen kader opgespannen zeef met een speciale emulsie het object aan dat moet worden bedrukt. Deze emulsie betreft een lichtgevoelig product dat wordt aangebracht op het gaas van de zeef. Vervolgens vind er een belichting plaats door middel van een film over de emulsie. De laag onder de transparante delen van de film worden hierdoor hard. Het overgebleven emulsie dat niet is gehard wordt uitgespoeld.

2. Inkt aanbrengen
Als het gaat om kleding zeefdrukken, gebruiken we inkt. Deze inkt wordt aangebracht op de zeef en wordt uitgestreken over de vorm waarin deze moet worden gedrukt.

3. Inkt verspreiding
Het inkt verspreid zich twee kanten op. De mazen van de zeef worden in een richting gevuld, terwijl in de andere richting de inkt, door het gaas heen, op de drager wordt gedrukt.

Zeefdruk technieken:

Clear gel base inks: kleding zeefdruk op basis van gel, dit geeft een extra glanzend effect aan je product.
Crystalina inks: zorgt voor een rijk, sprankelend effect op het textiel van je product
Foil transfer: zeefdruk in dit geval is het overbrengen van een metaal vel op een bedrukt ontwerp. Het geeft kleding zeefdrukken heel professionele en mooie uitstraling.
Full color printing: hierbij krijg je een zo goed mogelijk resultaat door fotorealistisch drukwerk te leveren. Dit gebeurt op donkere textielen en word tot stand gebracht door halftone pantone inktkleuren.
Glitter effect screen printing: zoals de naam zegt glitter. Kleding zeefdrukken via deze methode bevat lichtweerkaatsende pailleten.
Glow in the dark inkt: een kleding zeefdruk techniek dat een gloed geeft in het donker. Het licht word geabsorbeerd en wordt in het donker weergeven.
High density inkt: geeft een 3D effect door verschillende lagen boven op elkaar te drukken.
Reflective screen printing: zeefdruk kleding dat door middel van lichtgevende inkt nog steeds te zien is in het donker.
Suede inkt: geeft een suedeleder effect aan je product. Produceert een toch sjiek en origineel resultaat.
Quadri (CMYK printing): dit is een standaard techniek waarbij vier kleuren worden bedrukt op een witte achtergrond.

Wiljij graag je kleding laten bedrukken door middel van de zeefdruk techniek en zoek jij een leverancier die tegen een goede prijs, mooie kwaliteit levert? Zoek dan niet verder Kleur Op

Topkwaliteit en snelle levering.

Zeefdruk behoort tot de top van het bedrukken van kleding. Dit is een techniek van hoogwaardige kwaliteit, geschikt voor grote oplage en is snel leverbaar. Zeefdruk biedt:

  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Hoge geschiktheid voor grote oplages
  • Flexibiliteit
  • Snelle levertijd

Technieken

Voor het bedrukken van textiel zijn verschillende soorten technieken beschikbaar. Wij van Kleuropkleding.nl vinden het belangrijk om u als klant topkwaliteit te bieden. Ook vinden wij het belangrijk dat de inkt die gebruikt word vele wasbeurten meegaat, daarom word de inkt van elk kledingstuk afzonderlijk gedroogd. Hieronder ziet u de vele verschillende technieken die beschikbaar zijn voor het bedrukken van textiel.

Plastisol printing

Plastisol printing

Deze manier van bedrukken is het meest populair en garandeert een topkwaliteit. Deze manier is duurzaam en bovendien milieuvriendelijk want het is vrij van ftalaten. Het is de ideale manier voor een of meerdere kleuren op een vlakke ondergrond.
Waterbased printing

Waterbased printing

Als u een zachte opdruk wenst is dit de ideale manier van bedrukken. De bedrukking voelt als deel van de stof. Wij adviseren deze manier vooral bij pasteltinten en lichte kleuren.
Discharge printing

Discharge printing

Dit product word vooral gebruikt voor het bedrukken van donkere stoffen. De discharge inkt is een op water gebaseerd product.

Speciale zeefdruktechnieken

Clear gel base inks

Clear gel base inks

Inkt op basis van gel zorgen voor een extra glossy look van uw ontwerp.
Crystalina inks

Crystalina inks

Geeft het textiel een rijk, glinsterend en sprankelend effect over een deel van de print.
High density inkt

High density inkt

Door verschillende inktlagen boven elkaar te drukken, ontstaat er een innovatieve 3D-look.
Puff screen printing

Puff screen printing

Puff inkt rijst als het ware tijdens het droogproces, wat een driedimensionale look aan uw design geeft.
Glow in the dark inkt

Glow in the dark inkt

Hier wordt licht geabsorbeerd om het in het donker weer af te geven.
Reflective screen printing

Reflective screen printing

Dankzij deze techniek met gebruik van lichtgevende inkt wordt uw design zichtbaar in het donker.
Glitter effect screen printing

Glitter effect screen printing

Glitter inkt bevat lichtweerkaatsende paillettes.
Suede inkt

Suede inkt

Suede inkt zwelt op tot een kleinere hoogte, waardoor er een suede-ledereffect ontstaat.
Quadri (CMYK printing)

Quadri (CMYK printing)

Standaard vierkleurendruk op witte ondergrond.
Full color printing

Full color printing

Full color printing is fotorealistisch drukwerk op donkere textielen door het gebruik van halftone pantone inktkleuren. Het aantal kleuren hangt af van de complexiteit van het design met een maximum van 10 kleuren.
Foil transfer

Foil transfer

Foil transfer is de transfer van een metallic vel bovenop een gedrukt ontwerp. Het resultaat oogt zeer trendy en professioneel.

Zeefdrukproces

Op een zeef die in een metalen omhulsing gespannen is word een speciale emulsie opgebracht. De emulsie is lichtgevoelig en deze word op het gaas van de zeef gestreken. Na belichting door middel van een film word de emulsie hard. De niet uitgeharde emulsie word uitgespoeld. Hierna brengen we de inkt aan in de mazen van de zeef en deze word dan door het gaas op de drager gedrukt. Door dit proces is het belangrijk voor ons om te weten op welke positie de bedrukking geplaatst moet worden. Het bedrukken van naden en plooien is niet aan te raden aangezien we niet willen inleveren op de kwaliteit van het bedrukkingsproces. Daarom laten wij altijd 33mm tussen de randen en zomen om de kwaliteit te waarborgen.

Graag ontvangen wij u bestelling zo

  • Een vectorieel bestand in aparte lagen op ware grootte.
  • De minimale resolutie dient 300ppi te zijn. Dit is een eenheid van resolutie uitgedrukt in pixels per inch. Hoe hoger het getal, hoe hoger de kwaliteit van de bedrukking.
  • Het aanleveren van het bestand werkt het beste via een WeTransfer link, dit verkleint namelijk de foutmarge. Uiteraard kunt u ook uw bestand opsturen via een bijgevoegd bestand per e-mail.
TOP